Behandlinger

Behandlingen skjer ved å kombinere manipulasjons og mobiliseringsteknikker med triggerpunktsbehandling, muskeltøy og massage for å gjenvinne funksjonen  i støtte- og bevegelsesorganene.

De behandlingsmetodene som brukes er: manipulasjon, mobilisering, triggerpunktsbehandling/pressur, muskeltöy, massage, elektromedisin (varmebehandling - Skanlab), og rehabilitering . Ergonomi kan også inngå.

Manipulasjon er en teknikk der man med ulike behandlingsgrep normaliserer bevegeligheten og funksjonen i ledd. Her bruker naprapaten veldig spesifikke håndgrep som utføres med høy hastighet, lite bevegelsesutslag og med så lite kraft som mulig.

Mobilisering er et alternativ til manipulasjon som skiller naprapaten fra de fleste andre yrkesgrupper innen manuell medisin. Ved mobiliseringen utfører man spesifikke og leddnære håndgrep. Disse utføres langsomt til forskjell fra manipulasjonen. Mobiliseringen er også en teknikk som brukes for å normalisere leddbevegeligheten og gjenvinne funksjonen.

Triggerpunktsbehandling/pressur brukes for å minske smerter og smerteutstråling. De spente muskelstrengene behandles først og fremst med pressur, d.v.s. trykk mot spenningspunktene.

Muskeltøy (stretching) tas i bruk for å minske muskelspenning og normalisere bevegelse og funksjon.

Klassisk massasje brukes for å myke opp vev, minske muskelspenning samt å øke sirkulasjonen.

Medisinsk akupunktur er opprinnelig en kinesisk behandlingsform hvor man stikker tynne stålnåler i triggerpunkter for å stimulere til reparasjon og minske smerte.

Fysikalske hjelpemiddel som Scanlab brukes som kompliment i behandlingen. Innen feks idrettsskadebehandlingen som er et viktig område for naprapater, er denne metoden vesentlig. Vi bruker Skanlab, som gir en dyptvirkende effekt i både muskler och leddnære strukturer. Den er utviklet i Norge og basert på kondensatormetoden.

Redcord rehabiliteringstrening (slyngetrening). Vi tilbyr testing og trening i slynger.

Naprapaten gir ofte rehabiliterings-/treningsråd. Her setter man alltid pasientens styrke i relasjon til bevegeligheten og øvelsene kan bestå av såvel muskeltøy som spesifikk eller almenn styrke- og bevegelighetstrening.

Kinesiotape er en elastisk tape som har til hensikt å stimulere til reparasjon og underlette bevegelse i smerteområder. Dette utføres etter pasientens ønske under behandling.

Superfeet innleggssåle. For de med ustabile, platte eller pronerte føtter kan vi tilby innleggssåle for å korrigere og smertelindre.

Råd om ergonomi og hvordan pasienten skal klare sitt hverdagslige liv er en del av behandlingen. Naprapaten har kunnskap i å utføre arbeidsplassanalyser og kan dermed gjøre noe med eventuelle problemer. Dette skjer ofte i samarbeid med pasientens arbeidsgiver.

Naprapaten legger vekt på å skape innsikt hos pasienten om årsaken til plagene. Alt for å få et behandlingsresultat på såvel kort som på lang sikt. Mer om behandlingen og behandlingsmetodene kan du lese på Naprapathögskolans hjemmeside. (Se lenke)